06:58 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  100 0 0

  Înainte de începerea ședinței de astăzi a Parlamentului, liderul PPDA, Andrrei Năstase, a făcut declarații pentru corespondenții Sputnik Moldova în care a declarat că protestele preconizate pentru astăzi, în centrul Capitalei "este o conspirație la adresa votului popular".

  CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Întrebat cum apreciază faptul că democrații pregătesc un protest care ar urmă să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale, Andrei Năstase, care ieri a fot numit de noua majoritate parlamentară în funcție de ministru de Interne, a declarat că oamenii sunt forțați să participă la această acțiune. 

  "Avem semnale că bugetarii sunt obligați să vină în Piața Marii Adunări Naționale, oamenii care beneficiază de ajutoare financiare sunt obligați să vină în Piața Marii Adunări Naționale, nu există voința liber exprimată a cetățenilor Republicii Moldova în acest moment. Nu este un protest sincer, este o conspirație la adresa votului popular dat în data de 24 februarie 2019, atunci când în Parlamentul Republicii Moldova a fost trimisă o majoritate cu un mandat foarte clar de a scăpa de această guvernare criminală Plahotniuc și de tot anturajul său, inclusiv de instituțiile capturate ale statului pe care ni le dorim cu toții depolitizate, demafiotizate", a spus Năstase. 

  Președintele Partidului Platforma Dreptate și Adevăr a fost solicitat să dea o apreciere și deciziei Curții Constituționale prin care Pavel Filip a preluat interimatul funcției de președinte, în locul lui Igor Dodon.

  "Decizia Curții Constituționale este una arbitrară, criminală, care plasează o instituție capturată a statului, controlată politic și mafiotic de Plahotniuc, peste Constituția țării", a spus Năstase.

  Liderul PPDA a mai fost întrebat ce ar trebuie să facă în această situație președintele Igor Dodon.

  "Igor Dodon trebuie să-și exercite atribuțiile de președinte, la fel cum Parlamentul Republicii Moldova ar trebuie să-și exercite atribuțiile de for legislativ suprem. Avem instituții legitim ales și constituite în Republica Moldova: președintele țării, Parlamentul și Guvernul investit ieri prin votul Parlamentului legitim ales", a răspuns Năstase.

  Tagurile:
  proteste, Oameni, Andrei Năstase

  Știrile Zilei