12:22 20 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.40
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.31
 • UAH0.69
  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

  Dodon, despre consecințele federalizării Republicii Moldova

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  197 0 0

  Președintele este sigur că orice variantă de soluționare a diferendului transnistrean, propusă din afară, va fi primită negativ atât în interiorul țării, cât și în afara ei.

  CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik.  Forțele politice din Moldova nu sunt dispuse să anuleze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, dar și cu Rusia trebuie să fim prieteni, a declarat președintele țării, Igor Dodon, luni seara, la postul de televiziune TV-8. 

  Șeful statului a spus că a reușit să discute la telefon cu ambasadorul SUA în Republica Moldova. Pe parcursul convorbirii diplomatul l-a asigurat pe președintele moldovean că susține deciziile democratice ale Parlamentului.

  „O astfel de dispunere este avantajoasă pentru Moldova și eu pledez pentru o politică internă echilibrată. Moldova nu trebuie să-și pună drept scop aderarea la UE, ci să se ocupe de îmbunătățirea calității vieții”, a rezumat Dodon.

  Acesta este sigur că federalizarea Republicii Moldova în scopul soluționării situației din Transnistria este exclusă.

  „Federalizarea Moldovei este imposibilă, deoarece acesta este unul dintre elementele care poate face să explodeze armistițiul din Parlament. Decizia privind situația din Transnistria poate fi adoptată doar în cadrul țării”, a declarat Dodon.

  Președintele este sigur că orice variantă de soluționare a diferendului transnistrean, propusă din afară, va fi primită negativ atât în interiorul țării, cât și în afara ei.  Știrile Zilei