14:39 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Maia Sandu

  Maia Sandu a anunțat amânarea mitingului de duminică

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  864 0 0

  Marșul poporului planificat de ACUM și PSRM pentru mâine se amână, a anunțat azi prim-ministrul Maia Sandu.

  CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik. Membrii cabinetului de miniștri Maia Sandu au fost lăsați să-și țină ședința executivului în incinta clădirii Guvernului, care a fost una închisă.

  După prima ședință a noului guvern ținută în sediul Executivului, premierul Maia Sandu a anunțat că acțiunea de masă planificată de socialiști și cei din blocul ACUM nu va mai avea loc.

  „Vrem să ne adresăm cetățenilor, dragi cetățeni din toate localitățile RM, vă rugăm mâine să rămâneți acasă și să sărbătoriți acasă cu familia și prietenii, știu că v-ați dorit să sărbătorim împreună dar o vom face mai târziu, amânăm Marșul Poporului pentru mai târziu. Cei care se fac vinovați inclusiv Plahotniuc vor fi aduși în țară și trași la răspundere pentru abuzurile efectuate. Să revenim de luni la muncă și să începem să construim, o țară și o societate democratică."

  Precizăm că înainte ca noul guvern să facă acest anunț, șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a ținut un briefing de presă în car a anunțat că poliția este gata să asigure ordinea, securitatea și buna desfășurare a acțiunii anunțat de PSRM și ACUM.  Știrile Zilei