13:24 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Renato Usatâi

  Renato Usatâi a revenit în Moldova - Primele declarații după ce a fost reținut (VIDEO)

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  5626 0 0

  Politicianul Renato Usatâi urmează să fie interogat de procuraturii anticorupție și cauze speciale.

  CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi, a revenit astăzi în Republica Moldova, intrând în țară prin postul vamal Sculeni, venind din România. Acolo el a fost reținut de oamenii legii.

  Sute de susținători de-ai lui au venit la punctul vamal Sculeni ca să-l susțină. Dar coloana de mașini cu care se deplasa Renato Usatâi a fost oprită la punctul de control.

  După jumătate de oră de discuții, membrii și susținătorii lui Usatâi au fost anunțați că liderul lor este reținut. Lor li s-a spus că aceasta este procedura, dat fiind că există un ordin de arest pe numele lui Usatâi. Lor li s-a mai spus că nu ar fi vorba chiar de o reținere, ci doar de aducerea lui în fața procurorilor pentru o discuție.

  Mașina în care era dus Usatâi s-a oprit, iar el a făcut primele declarații, la megafon, chiar din mașină.

  „Polițiștii nu-mi dau voie să ies din mașină pentru că așa este procedura, până când vom ajunge la Procuratura Chișinău”, a declarat Renato Usatâi, continuând cu următoarele:

  „Știți cu toții că acum câteva zile regimul a căzut. Consider că niciun judecător, niciun procuror, niciun polițist nu vor lua decizii ilegale pentru că cel care le dădea indicații, Plahotniuc, a părăsit țara”.   Știrile Zilei