01:46 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Cristina Balan

  Ambasadorul Moldovei în SUA a demisionat - iată anunțul

  © Photo: Partidul Democrat din Moldova
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  813 0 0

  Ambasadorul Moldovei în SUA, Cristina Balan și-a anunțat demisia.

  CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Ambasadorul Moldovei în SUA, Cristina Balan, și-a anunțat demisia. Mesajul a fost publicat pe pagina sa de Facebook.

  ”Guvernul condus de Partidul Democrat din Moldova a demisionat vineri. Mă aflam în drum spre Republica Moldova pentru concediul anual planificat. Demisionez din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite. A fost o onoare să reprezint Guvernul Filip, iar echipei care va prelua activitatea îi doresc succese”, a scris Balan.

   

  Anterior, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Maia Sandu, Nicu Popescu, a semnat un ordin prin care o recheamă pe ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, ”pentru consultări”.

  Cristina Balan a fost numită în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii în vara anului 2018. Până a fi numită ambasadoare, Balan a deținut funcția de vicepreședinte al PDM, a lucrat timp de 20 de ani în cadrul unor companii şi organizaţii internaţionale de top, dintre care 15 ani în poziţii de conducere. Este economist de profesie şi deţine o diplomă în management a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.  Știrile Zilei