01:46 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Bloc prăbușit la Otaci

  Cum s-a reușit evitarea de jertfe în părbușirea blocului din Otaci

  © Photo: DSE
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  967 0 0

  S-a reușit evitarea unei tragedii cu victime omenești datprotă măsurilor de urgență întreprinse de echipele de salvare și a serviciilor de resort

  CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Datorită acțiunii operative a serviciilor de salvare s-a reușit evitarea de jertfe în orașul Otaci, unde în această seară s-a prăbușit parțial un bloc de locuit de 9 etaje.

  Odată ce au fost depistate primele semne alarmante a fost luată decizia de evacuare, și toți oamenii au reușit să iasă din bloc până la prăbușire.

  Potrivit informațiilor inspectorului general pentru Situații de Urgență, în orașul Otaci o scară a unui bloc de locuit cu 9 etaje de pe strada Prieteniei 153 s-a prăbușit integral.

  Evacuarea a început la ora 18.00, iat prăbușirea a avut loc câteva or emai târziu, la ora 21.20.

  Au fost evacuate 46 de persoane, inclusiv 11 copii.

  Blocul a fost deconectat de la alimentarea cu gaz, la locul incidentului se află medici, iar salvatorii și pompierii caută printre dărâmături pentru a se convinge că acolo nu sunt oameni, a anunțat pentru Sputnik Moldova secretarul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Liliana Pușcașu.  Știrile Zilei