22:05 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  54 0 0

  Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, a anunțat despre reluarea, în toamna acestui an, a negocierilor în formatul 5+2.

  CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia va fi examinată de Parlament și reconstituită, conform noii componențe legislative, până la sfârșitul sesiunii de vară. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întâlnirea cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

  În cadrul dialogului, președintele Parlamentului a abordat problema transnistreană și acțiunile prioritare pentru identificarea soluțiilor optime.

  Claus Neukirch a anunțat despre reluarea, în toamna acestui an, a  negocierilor în formatul 5+2.  Totodată, oficialul a a reiterat susținerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova și cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

  Zinaida Greceanîi s-a referit și la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, acțiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum și cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.  Știrile Zilei