20:14 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  3271 0 0

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre procedura de alegere a șefului statului, care va fi aplicată anul viitor.

  CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Partidul Socialiștilor și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu vor promova modificarea procedurii de alegere a șefului statului.

  Igor Dodon a declarat la unul din posturile private de televiziune că nu va promova ideea revenirii la alegerea șefului statului de Parlament.

  „Nu vom sprijini procedura de alegere a președintelui care a existat în perioada 2000 și 2009. Instituția președinției trebuie consolidată. Procedura de alegere a șefului statului de către popor va fi păstrată”, a declarat Igor Dodon, menționând că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat de președinte.

  Dodon a mai subliniat că el și echipa sa au optat întotdeauna pentru forma prezidențială de guvernare, astfel încât cetățenii să aleagă și să-i dea împuterniciri președintelui. Prin urmare, potrivit lui Dodon, este inacceptabilă revenirea la sistemul care a existat anterior.

  Amintim că Președintele Republicii Moldova este ales în mod direct de către cetățeni pe un mandat de patru ani.

  Viitoarele alegeri prezidențiale în Moldova urmează să fie organizate în toamna anului 2020.

  Tematic

  Mitropolitul Vladimir la 30 de ani de slujire arhierească - mesajul lui Igor Dodon (Video)
  Igor Dodon s-a adresat cu un apel către Parlamentul Republicii Moldova


  Știrile Zilei