08:50 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Sediul Comisiei Europene

  Relații echilibrate și cu Vestul, și cu Estul: Ce a discutat Igor Dodon cu Johannes Hahn

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  3010

  Aflat în vizită de lucru la Bruxelles, președintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut o întrevedere și cu Johannes Hahn, comisar european pentru vecinătate și negocieri de extindere.

  CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. În cadrul întrevederii cu Johannes Hahn, comisar european pentru vecinătate și negocieri de extindere, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a salutat relansarea dialogului politic dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

  ”Aceasta ne oferă noi oportunități de a relua și avansa cooperarea noastră pe multiple dimensiuni, și în special, în scopul implementării Acordului de Asociere”, a declarat șeful statului în cadrul întrevederii. 

  Părțile au subliniat necesitatea menținerii coaliției de guvernare, care urmează să implementeze reforma justiției și să fortifice instituțiile democratice.
  Au fost luate în discuție și chestiuni ce țin de politica externă promovată de Moldova. Dodon i-a mulțumit lui Hahn pentru susținerea noii guvernări, menționînd necesitatea promovării unei politici externe echilibrate cu partenerii din Vest și Est pe baza statutului de neutralitate permanentă a țării.


  Știrile Zilei