02:34 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Justiție

  Nu există voință politică pentru a realiza o adevărată reformă a Justiției

  CC0 / Pixabay / succo
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  40 0 0

  În Moldova nimeni nu dorește să-și asume personal răspunderea pentru realizarea reformei, consideră avocatul Ion Dron.

  CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Președintele Asociației Obștești „Centrul de Inițiative și Monitorizare Autorități Publice”, avocatul Ion Dron, a povestit în studioul radio Sputnik Moldova cum a fost efectuată reforma justiției în Lituania, unde a avut ocazia să comunice îndeaproape cu președintele Curții Supreme de Justiție și cu ministrul Justiției din această țară.

  Zece reprezentanți cu cea mai mare autoritate ai organelor de drept din Lituania au adresat parlamentului acestei țări o interpelare în care au explicat că știu cum anume trebuie să fie realizată reforma justiției. Juriștii au declarat că, pentru implementarea reformei, este necesară doar voința politică. Ei vor elabora întregul pachet de documente, iar deputaților nu le va rămâne decât să-l aprobe, fără a se implica în procesul de pregătire. În cele din urmă, parlamentul a fost de acord, însă legislatorii i-au rugat în mod deschis pe juriști să-și asume public toată răspunderea pentru rezultatele reformei. Aceasta a și fost înțelegerea.

  În Moldova, nimeni nu dorește să-și asume personal răspunderea pentru realizarea reformei, consideră avocatul Ion Dron.

  „Ca președinte al asociației obștești pe care o conduc, sunt gata să-mi asum răspunderea pentru realizarea reformei, să semnez personal pentru succesul sau insuccesul acesteia. Recent, am discutat cu un deputat din opoziția parlamentară care m-a întrebat de ce nu particip la concursurile organizate pentru suplinirea diferitelor funcții în stat, unde aș putea să pun umărul la implementarea reformelor în justiție. I-am răspuns: Oare nu este vizibil că la aceste concursuri organizate de stat pentru ocuparea posturilor înalte oamenii sunt, pur și simplu, prostiți? A participa la astfel de concursuri înseamnă să nu te respecți!”, a menționat Dron.

  Potrivit acestuia, actualii reprezentanți ai puterii nu au voință politică pentru a realiza o adevărată reformă a justiției.

  Tagurile:
  justiție


  Știrile Zilei