07:15 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Permis de conducere

  Permis de conducere fără Școală Auto: Cum îl poți obține - Detalii

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  1012320

  O categorie de persoane din Moldova poate lua permis de conducere fără a merge la Școala Auto. Cine sunt aceștea.

  CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. O categorie de șoferi vor putea da examenul fără ca să meargă în prealabil la Școala Auto. Este vorba despre elevii instituțiilor de învățământ profesional tehnic cu profil automobilistic, în a căror programe de studii este inclusă studierea materialului corespunzător obținerii dreptului de a conduce automobile.

  Potrivit unor modificări la procedura de organizare și desfășurare a examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier, propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, la examenul de obținere a permisului de conducere a autovehiculelor din categoria B şi subcategoria pe care aceasta o include sunt admiși, fără pregătire suplimentară, elevii instituțiilor de învățământ profesional tehnic cu profil automobilistic, în a căror programe de studii este inclusă studierea materialului corespunzător obținerii dreptului de a conduce automobile.

  Regulamentul cu privire la permisul de conducere prevede că persoanele care fac dovada absolvirii unei instituţii superioare sau medii de specialitate (colegii) de învăţământ de profil, în ale căror programe de studii sunt prevăzute studierea în volumul corespunzător a legislaţiei siguranţei traficului rutier şi mecanicii auto, se admit la examenul pentru obţinerea permisului de conducere a autovehiculelor din categoria B şi subcategoria pe care aceasta o include, fără o pregătire suplimentară.

  Aceste persoane trebuie să prezinte dovada absolvirii unui curs de instruire practică în conducerea autovehiculului din categoria/subcategoria solicitată, corespunzător programelor respective de pregătire.

  Tagurile:
  Permis de conducere, Școală


  Știrile Zilei