06:29 24 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.70
  Justiție

  Hașiș din Spania dus în Federația Rusă: Cum făcea bani o grupare din Republica Moldova

  CC0 / Pixabay / succo
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  42 0 0

  Procuratura anunță destructurarea unei grupări infracționale care ar fi câștigat un milion de euro din traficul de droguri. Imobilele și automobilele bănuiților au fost puse sub sechestru. Gruparea ar fi avut 8 membri, ultimii doi fiind deferiți astăzi Justiției.

  CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Procuratura Generală a Republicii Moldova anunță marți, 8 octombrie, trimiterea în judecată a două persoane acuzate că ar fi făcut parte dintr-o grupare infracțională specializată pe trafic de droguri. 

  Grupul infracțional destructurat de procurori, constituit și coordonat din Republica Moldova, trafica hașiș cumpărat în Spania către Federația Rusă.  

  În total, grupul infracțional ar fi traficat 500 de kilograme de droguri, din vânzarea cărora ar fi obținut aproximativ un milion de euro.

  Activitatea grupului a fost monitorizată timp de doi ani de către organele de drept din Republica Moldova.

  Bănuiții ar fi cumpărat hașișul la prețul de 700-800 de euro pentru 1 kg, după care l-ar fi vândut traficanților de droguri din Moscova la un preț de 2.000 – 2.500 de euro per kilogram.

  Membrii grupării investeau banii acumulați din vânzarea drogurilor în activitățile lor din Republica Moldova. Procurorii au aplicat sechestru pe activele și bunurile bănuiților, inclusiv imobile și automobile, potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

  Organele de drept din Republica Moldova au colaborat cu autoritățile statelor în care bănuiții transportau droguri. În consecință, au fost capturate șase transporturi de hașiș către Spania, Italia, România, Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă. În total, au fost ridicate 400 kg de hașiș, potrivit procurorilor.

  Drogurile erau ascunse în rezervoarele pentru combustibil ale automobilelor care se deplasau din Spania prin teritoriile statelor Uniunii Europene, Belarusului, Ucrainei, cu destinația finală Federația Rusă.

  Membrii grupului evitau traversarea teritoriului Republicii Moldova, pentru ca activitatea lor infracțională să nu fie investigată de autoritățile de drept de aici, potrivit Procuraturii Generale.

  „Dacă vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani. Odată cu trimiterea în judecată a acestor doi membri ai grupului criminal și după ce au fost deferiți Justiției alți șase membri ai grupului, acesta a fost destructurat și nu mai desfășoară activitate infracțională”, a informat Procuratura Generală.

  Tagurile:
  Republica Moldova, Russia, Spania


  Știrile Zilei