03:42 29 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  178 0 0

  Procuratura Anticorupție anunță despre punerea sechestrului pe 55 milioane de lei în dosarele de spălare de bani intentat fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc.

  CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik.  Procuratura Anticorupție a anunțat, cu puțin timp în urmă, despre aplicarea sechestrului în valoare de 55,4 milioane de lei în cadrul dosarelor de spălare de bani în proporții deosebit de mari în care figurează fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

  Potrivit PA, în perioada desfășurării urmăririi penale au fost aplicare sechestre pe conturile bancare deținute de persoana fizică Vladimir Plahotniuc în BC “Victoribank” SA - ce conțin mijloace bănesti, echivalentul a 15 275 000 de lei.

  De asemenea, au fost sechestrate mijloace bănești în cuantum de 278 090 de euro, deținute pe contul bancar pe numele unei persoane fizice în BC “Victoriabank” SA. A fost sechestrată și cota parte de 100% din capitalul social al SRL BB-DIALIZĂ, a cărei valoare constituie 31 826 322 de lei.

  Procurorii au pus sechestru și pe cota parte de 100% din capitalul social al SRL Bass-Systems, a cărei valoare constituie 2 950 000 de lei. Un alt sechestru a fost aplicat pe SRL GMG Production – 10 800 000 de lei.

  Procuratura Anticorupție informează că aplicarea sechestrelor are drept scop evitarea riscului de înstrăinare a mijloacelor bănești.

  Cetățeanul Vladimir Plahotniuc este învinuit de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 243 alin.(3) lit.(b) din Codul penal al Republicii Moldova - spălare de bani, săvârșită în proporții deosebit de mari, fiind anunțat în căutare internațională și interstatală.

  Tematic

  E clar acum pe CINE ataca Băsescu și CINE l-a lichidat! Legătura cu Plahotniuc
  Procurorul a anunțat că Plahotniuc este figurant într-un dosar penal
  Plahotniuc nu a fugit, el este prezent în Moldova: Cazul Adunarea Generală a Judecătorilor
  Ce a decis Judecătoria Tverskoi din Moscova în privința lui Plahotniuc și Țuțu
  Vladimir Plahotniuc, citat de Procuratura Anticorupție
  Tagurile:
  Milioane, sechestru bunuri, Procuratura, Vladimir Plahotniuc


  Știrile Zilei