22:35 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  103422

  La întâlnirea avută cu ministrul Educației și Cercetării, sindicatele din învățământ au solicitat amânarea aplicării măsurii reducerii orelor de la școală cu doi ani.

  BUCUREȘTI, 17 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. În luna octombrie, Parlamentul a votat un proiect care reduce numărul de ore la școală și la liceu. În acest fel, elevii din învățământul primar vor avea 20 de ore pe săptămână, față de 19-22 câte sunt în prezent, cei de gimnaziu, 25 de ore pe săptămână, față de 26-34, iar cei de liceu, 30 de ore.

  Sputnik a prezentat, aici, principalele declarații făcute de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, despre acest subiect.

  Lucia Cojocaru, președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Cluj spune că ar fi primit asigurări că reducerea orelor nu va fi făcută brutal, dintr-o dată, de la 1 septembrie 2020.

  Reprezentanta FSLI spune că a cerut prorogarea acestui termen cu 2 ani, având în vedere clasele actuale a VII-a, ca să nu fie afectate de această schimbare a planului cadru.

  ”Putem vorbi despre această schimbare și de această, eu știu, benefică regândire, dar toate acestea trebuie bine înțelese. Dânsa ne-a garantat că vor fi acele consultări publice, acele dezbateri și că nu va fi acest lucru, știu eu, foarte brutal, dintr-o dată, de la 1 septembrie 2020. Sperăm să se țină de cuvânt,” a declarat Lucia Cojocaru, președinta SLIPC, potrivit edupedu.ro. 

  În opinia sindicaliștilor, reducerea orelor ar însemna concedierea a 25.000 de cadre didactice.

  Tematic

  Mandatul Monicăi Anisie la Educație, misiune aproape imposibilă?
  E oficial! Monica Anisie a făcut anunțul, profesorii se vor bucura!
  Anisie nu vrea 6% din PIB pentru Educație? ”Nu am ce să fac cu banii”
  Tagurile:
  Monica Anisie, Sindicate


  Știrile Zilei