16:54 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Ion Chicu

  Va crește sau nu prețul pentru gazele naturale: Declarația lui Chicu făcută la Moscova

  © Sputnik / Дмитрий Астахов
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  7510

  Premierul Ion Chicu a anunțat după întrevederea cu șeful ”Gazprom” dacă va crește sau nu prețul pentru gazele naturale livrate către Moldova.

  CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Guvernul nu va admite creșterea prețului pentru gazele naturale. Declarația a fostă făcută de premierul Ion Chicu în cadrul întrevederii cu președintele ”Gazprom”, Alexei Miller.

  „Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale și vă mulțumim pentru deschiderea în negocierea condițiilor de furnizare”, a declarat Chicu la Moscova.

  Miercuri, delegația Republicii Moldova condusă de premierul Ion Chicu efectuează o vizită oficială în Federația Rusă. Aceasta este prima vizită oficială peste hotare a prim-ministrului, de la învestirea Guvernului Chicu de către Parlamentul de la Chișinău.

  Premeirul a vizitat oficiul „Gazprom” din Moscova, unde a fost întâmpinat de conducerea corporației în frunte cu președintele Alexei Miller.

  Șeful ”Gazprom” l-a felicitat pe premierul Republicii Moldova cu prilejul învestirii în funcție, urându-i cabinetului Chicu atingerea cât mai multor obiective propuse.

  În cadrul întrevederii, părțile au discutat un șir de subiecte, între care livrarea gazelor naturale către consumatorii din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III.

  Totodată, Alexei Miller a menționat că în prezent ”Moldovagaz” achită consumul curent în măsură deplină. Președintele ”Gazprom” a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în Moldova, inclusiv prin România și Bulgaria, și a menționat că acestea pot asigura necesitățile naționale.

  Aceasta este prima vizită a unui premier moldovean în Rusia din ultimii șapte ani. 

  Tagurile:
  Moscova, Ion Chicu


  Știrile Zilei