12:00 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk

  Premierii Moldovei și Ucrainei au vorbit despre livrarea gazelor

  © Photo : Guvernul Republicii Moldova
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  4820

  Premierul Ion Chicu, care participă la Forumul Internațional Investițional BERD, a avut o discuție și cu prim-ministrul ucrainean Oleksiy Honcharuk. Cei doi au abordat subiecte importante, inclusiv ce țin de livrarea gazelor.

  CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Furnizarea gazelor, securitatea regională, dar și securitatea energetică au fost printre subiectele principale ale discuției premierului Republicii Moldova, Ion Chicu, cu omologul său ucrainean Oleksiy Honcharuk, cu care s-a întâlnit la Londra, în marja Forumului Internațional Investițional BERD.

  Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău, Chicu a reiterat că cel mai important subiect pentru Republica Moldova în acest moment este livrarea gazelor.

  „Dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor cu Ucraina este una dintre prioritățile   Guvernului Republicii Moldova. Sunt sigur că, prin eforturi comune, vom putea dezvolta o dinamică pozitivă a cooperării noastre bilaterale”, a declarat Ion Chicu.

  Cei doi oficiali au mai abordat și subiectele ce țin de protecția ecologiei bazinului râului Nistru, sectorul transporturilor, inclusiv intensificarea cooperării la frontiera de stat. Premierul moldovean a propus deschiderea a încă două puncte de control comun la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean.

  Chicu își dorește un nou acord de finanțare cu Berd>>>

  La rândul său, șeful Executivului ucrainean a confirmat deschiderea Kievului în promovarea dialogului dinamic pe direcțiile de interes comun.  Știrile Zilei