12:50 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă

  Premierul Moldovei: Degrabă vom avea două aeroporturi noi – iată unde și când

  © Sputnik / Максим Богодвид
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  58 0 0

  Guvernul dorește ca, într-un an, Republica Moldova să mai aibă două aeroporturi, – unul în partea de nord și altul în sud. Premierul Ion Chicu a spus că se contează pe investiții private.

  CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Republica Moldova va avea două aeroporturi noi – unul în nordul țării și altul în regiunea de sud. 

  Prim-ministrul Ion Chicu a declarat, într-o emisiune tv, că acest fapt se va produce în anul 2020 sau la începutul anului 2021, potrivit tvrmoldova.md.

  În partea de sud, un aeroport va fi construit la Ceadâr-Lunga, cel mai probabil, a precizat Ion Chicu.

  Cât privește aeroportul din nord, sunt avute în vedere două posibilități: construcţia unui aeroport la Bălţi  sau reamenajarea și redeschiderea Aeroportului de la Mărculeşti, a explicat prim-ministrul.

  Întrebat pe ce bani ar urma să fie construite cele doi nouă aeroporturi, Ion Chicu a răspuns că este avută în vedere posibilitatea atragerii unor investitori noi, privaţi.

  „Vineri am avut o şedinţă cu specialiştii din domeniu, am făcut o inventariere. La Mărculeşti, dacă ar fi investiţii, ne-am descurca cu 17 sau 18 milioane de euro, pista este funcţională, dar amplasarea nu este tocmai reuşită. (...) Aeroportul din Bălţi are nevoie de mai multe investiţii, dar are o amplasare mai bună”, a menționat Ion Chicu.

  Referitor la reîntoarcerea în gestiunea statului a Aeroportului Chişinău, Ion Chicu a spus că are „mari speranţe în Procuratura Generală”. Premierul a adăugat că în această vară ar fi fost ratate unele posibilităţi şi s-ar fi comis greşeli care au împiedicat avansarea în această chestiune.

  În declarații anterioare pentru presă, Ion Chicu a dat asigurări că întoarcerea Aeroportului din Chișinău în gestiunea statului și anularea contractului de privatizare a Companiei „Air Moldova” sunt priorități ale Guvernului pe care-l conduce.  Știrile Zilei