12:25 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Vlad Filat Nicolaie Timofti Влад Филат Николай Тимофти

  După eliberare, Filat va rămâne cu Ordinul Republicii

  © Sputnik / Igor Vzorov
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  36420

  Lui Vlad Filat nu i-a fost retras Ordinul Republicii, conferit de președintele Nicolae Timofte, chiar dacă decizia de condamnare prevedea retragerea acestuia.

  CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Lui Vlad Filat nu i-a fost retrasă distincția de stat Ordinul Republici, conferită în 2013 printr-un decret al președintelui Nicolae Timofte, chiar dacă decizia de condamnare din 2016 prevedea retragerea ei.

  Влад Филат
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  Potrivit deciziei de azi a Judecătoriei Ciocana “instanța constată că, până la moment, din motive necunoscute, nu a fost pusă în executare pedeapsa retragerii distincției de stat Ordinul Republicii, conferit prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 932-VII din 24.12.2013”

  Filat a fost decorat cu Ordinul Republicii “în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor democratice, pentru contribuţie substanţială la aprofundarea dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, eforturile depuse în vederea restabilirii localităţilor afectate de calamităţile naturale din vara anului 2010 şi activitate organizatorică prodigioasă”.

  În același timp, instanța consideră "lipsită de raționalitate juridică punerea în executare a acestei sancțiuni (...). Privarea acestuia de disctincțiile care au fost acordate pentru merite în privința cărora nu au fost prezentate date că au fost contestate nu va contribui la resocializarea persoane și nu ar putea avea un impact negativ asupra scopului pedepsei de restabilire a echității sociale în acest caz".

  Tematic

  Filat: Leancă, Lazăr, Drăguțanu și Candu trebuie să răspundă în fața legii
  Mâine, Vladimir Filat ar putea fi audiat de deputați
  Unde este Olga Roman, fosta amantă a lui Filat: Ce zice Angela Gonța
  Vlad Filat, la libertate - informație confirmată: detalii
  Tagurile:
  Vlad Filat


  Știrile Zilei