13:12 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  13101

  Mii de puieți de pomi fructiferi dintr-o pepinieră din Căușeni, de diverse soiuri, fără acte de proveniență, urmau să fie vânduți în România.

  CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Niște locuitori ai raionului Căușeni au încercat să transporte în România vreo 15 mii de puieți de pomi fructiferi fără acte de proveniență.

  Cazul s-a întâmplat pe 23 februarie și a fost raportat de Direcția Sud a Poliției de Frontieră.

  Cei cinci bărbați din raionul Căușeni se deplasau către Giurgiulești cu două microbuze cu numere de înmatriculare românești, în care transportau puieții de pomi fructiferi. Cineva le divulga-se intențiile însă, pentru că o echipă mobilă a polițiștilor de frontieră i-a oprit, „ conform unor informații operative”, în apropierea satului Giurgiulești.

  Bărbații au declarat că au cumpărat pomii de la proprietarul unei gospodării țărănești din raionul Căușeni. Potrivit lor, prin intermediul unui cetățean român, puieții urmau să ajungă, în mai multe tranșe, pe piața din România.

  Poliția de Frontieră n-a dezvăluit alte detalii ale schemei puse la cale de persoanele implicate. 

  Cazul a fost transmis organelor competente, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și tragerea la răspundere a contravenienților.

  Tematic

  NOU: Contrabandă cu drona peste Prut (VIDEO)
  Oficial: Plahotniuc și Țuțu, învinuiți în Rusia de contrabandă și comerț cu droguri
  Iranul a reținut o navă care transporta combustibil de contrabandă
  Tagurile:
  România, Moldova, primăvara

  Știrile Zilei