10:07 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  158 0 0

  Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău va fi sistat începând cu ora 24:00, în noaptea de 16 spre 17 martie.

  CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Traficul aerian va fi sistat în totalitate pe Aeroportul Internațional Chișinău. Decizia a fost luată în ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. Potrivit premierului Ion Chicu, toate cursele vor fi anulate până în data de 31 martie. Acesta a declarat că măsurile sunt luate pentru a preveni răspândirea COVID-19 în Moldova. 

  ”Începând cu 24:00, în data de 17 martie se sistează totalmente traficul aerian. Dacă din această seară vor fi oprite zborurile din Europa, de mâine seară vor fi sistate integral cursele comerciale și de persoane. Interdicția va intra în vigoare de luni seară - miezul nopții”, a precizat Ion Chicu. 

  La fel, premierul a precizat că cetățenii străini nu vor mai putea intra, începând cu data de 17 martie, ora 24:00, pe teritoriul Republicii Moldova. 

  ”Începând tot de la această oră și această dată, se sistează traversarea frontierelor tereste de către străini în Republica Moldova. Cetățenii străini nu vor mai traversa nici prin aeroport, nici terestru frontierele țării noastre”, a precizat premierul. 

  În Republica Moldova a fost instituit Cod roșu de pericol de îmbolnăvire cu COVID-19. Toate instituțiile de învățâmânt, barurile, restaurantele și locurile de agrement au fost închise. Doar farmaciile, magazinele alimentare și stațiile de alimentare cu combustibil vor avea dreptul să activeze din 16 martie. 

  Tematic

  Scenarii: La ce număr de bolnavi de coronavirus putem ajunge – Iată ce spune Dodon
  Acum: Ministru propus și un important primar, testați POZITIV – infectați cu CORONAVIRUS!
  Coronavirus: Preparatele care ar putea agrava situația

  Știrile Zilei