12:58 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  138710

  Polițiștii au documentat cinci persoane care comercializau dezinfectanți, mănuși și măști medicinale în lipsa certificatului de calitate pe produsul finit, autorizaţiei sanitare de funcţionare și a documentelor care ar permite asemenea gen de activitate.

  CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. Ofițerii Direcției Investigare a Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigație au documentat cinci cazuri de activitate ilicită privind producerea și comercializarea măștilor medicinale și a gelurilor antiseptice, utilizate pentru combaterea infecţiei de tip COVID-19.

  © Sputnik / Алексей Даничев

  Astfel, în municipiul Chișinău, polițiștii au documentat cinci persoane care comercializau soluții cutanate (dezinfectante), mănuși și măști medicinale în lipsa certificatului de calitate pe produsul finit, autorizaţiei sanitare de funcţionare și a documentelor care ar permite asemenea gen de activitate.

  Astfel, polițiștii au depistat 4 931 de recipiente cu soluții cutanate, în sumă de peste 195 de mii de lei, 4 850 de măști medicinale de protecție, în valoare de 50 mii de lei și 100 de perechi de mănuși medicinale, în  valoare de 375 lei.

  Pe aceste cazuri au fost întocmite procese verbale contravenționale, care urmează a fi expediate în judecată pentru examinare și decidere asupra corpurilor delicte.

  De asemenea, ofițerii de investigații au documentat activitatea frauduloasă a unei întreprinderi ce este  specializată în fabricarea și comercializarea soluțiilor destinate construcțiilor, precum grund, clei, dispersie PVA, adeziv silicat, sticlă sodică.

  Agentul economic a produs ilegal o soluție pe care o comercializează drept dezinfectant cu denumirea ”Dezigel, gel anti-COVID 19/20”, ambalată în butelii de plastic destinate cleiurilor cu volum de 5 și 0,25 litri. 

  În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii au ridicat marfa (dezinfectant) în valoare de peste 191 mii lei. La fața locului a fost sesizat Centrul de Sănătate Publică Chișinău, care a constatat activitatea de producere în condiții antisanitare, în lipsa actelor permisive care reglementează producerea substanțelor biocide.

  Agentul economic  riscă  proces contravențional sau penal. Solicităm repetat cetățenilor să nu profite de situația epidemiologică din țară și să practice astfel de activități ilegale, în defavoarea cetățenilor.

  Tematic

  Putin anunță un set de măsuri sociale și economice în contextul pandemiei
  Ultimul bilanţ din Italia: peste 57.500 de infectaţi, peste 7500 morţi – care e evoluţia
  Coronavirus România: 144 cazuri noi, 13 decese, 86 de persoane vindecate
  Marea Britanie, ultimul bilanţ – peste 8000 de cazuri confirmate, închiderea Parlamentului
  Prima sesiune online SputnikPro: Cum să scriem corect și viral despre coronavirus
  Paul Goma a murit într-un spital din Paris
  Tagurile:
  coronavirus, Pandemie


  Știrile Zilei