02:07 06 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (919)
  44113

  Patru preoți au fost sancționați de oamenii legii pentru că au săvârșit Serviciul Divin în interiorul bisericilor, cu participarea enoriașilor, astfel încălcând decizia Comisiei Situații Excepționale.

  CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Patru preoți au fost sancționați de oamenii legii pentru că nu au respectat prevederilor Hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.

  Este vorba de doi preoți de la două biserici din satul Racovăț raionul Soroca care au oficiat slujba divină în data de 4 februarie unde în incinta lăcaşelor sfinte au participat și enoriași. Cei doi au fost sancţionați cu 22.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică. Alți doi preoți, din satele Băxani și Vădeni au fost amendați și ei după ce au săvârșit Sfânta Liturghie pe data de 5 aprilie.

  ”Pentru nerespectarea prevederilor hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, preoții a două biserici din satele Băxani și Vădeni din raionul Soroca care au oficiat slujba divină la data 05.04.2020 în incinta și-n curtea lăcaşelor sfinte cu participarea enoriașilor, au fost sancţionați cu amendă în mărime de 450 unităţi convenţionale(22.500 lei), pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică”, a precizat pentru Sputnik Moldova ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Briceni, Svetlana Tataru. 

  Persoanele care nu respectă prevederile Comisiei pentru Situații Excepționale riscă amenzi de până la 50 de mii de lei sau închisoare de până la 3 ani. 

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (919)

  Tematic

  Decizie istorică: Patriarhia Ecumenică permite a doua căsătorie pentru preoți - detalii
  Au voie creștinii să poarte fir roșu ca brățară? Iată ce spun doi preoți ortodocși. VIDEO
  Biserica Ortodoxă Rusă: Decizia de a permite preoților a doua căsătorie este necanonică
  Ucraina: preoți chemați la securitate pentru interogatoriu
  Tagurile:
  coronavirus, Biserica Ortodoxă, preoți


  Știrile Zilei