02:23 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri prezidențiale în Moldova 2020 (86)
  218 0 0

  Renato Usatîi, care după ce și-a exercitat dreptul la vot a spus că a votat pentru o viață mai bună, face noi declarații după închiderea secțiilor de votare.

  CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Candidatul la funcția de de președinte al Republicii Moldova din partea Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat după încheierea votului că este primul scrutin național la care participă în această ipostază.

  Maia Sandu
  © Sputnik / Максим Блинов

  Acesta a mulțumit tuturor alegătorilor care au ieșit la vot și în special celor care l-au susținut. Usatîi a mulțumit și echipei sale, voluntarilor și tuturor care au muncit în cadrul acestui scrutin.

  Acesta spune că este mulțumit de rezultatele de astăzi, care vor fi mai clar în aproximativ un sfert de oră. Totodată, candidatul Partidului Nostru spune că are dovezi că au existat încălcări în procesul electoral. 

  Renato Usatîi a votat în una din secțiile de votare deschise în Chișinău. Acesta a fost însoțit de fiica sa, dar și de părinți. Renato Usatîi s-a născut în data de 4 noiembrie 1978, în orașul Fălești. A crescut în familia a doi profesori de engleză. În 1994 a fost admis la buget la Facultatea de Limbi Străine a Universității de Stat „Alecu Russo” din orașul Bălți, pe care ulterior a și absolvit-o.

  Între anii 2000-2001 a lucrat ca supervizor la Aeroportul Internațional Chișinău. Din 2002 până în 2004 a fost inginer superior la combinatul de alimentație a Căii Ferate din Moldova. În 2015 s-a înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți. La scrutinul din 14 iunie acesta a câștigat detașat cu 72,46% din voturi.

  A fost învestit oficial în funcția de primar al municipiului Bălți în data de 2 iulie 2015. În data de 13 februarie 2018 Renato Usatîi a depus cererea de demisie din funcția de primar. În data de 15 februarie a aceluiași an Consiliul Municipal i-a aprobat cererea și interimatul i-a revenit viceprimarului Nicolai Grigorișin. Renato Usatîi este candidatul la prezidențiale cu numărul unu în buletinul de vot, în urma tragerii la sorț. Renato Usatîi, Andrei Năstase și Andrian Candu au fost primii care au colectat semnăturile necesare pentru înregistrarea candidaturii lor la alegerile prezidențiale.

  Тема:
  Alegeri prezidențiale în Moldova 2020 (86)

  Tematic

  Ultimele știri de la alegeri: Anunț important al CEC
  Alegeri prezidențiale: Pragul de validare a fost atins
  Alegeri prezidențiale: Cozi infernale la secțiile din Germania
  Tagurile:
  Rezultatele alegerilor prezidențiale din Moldova, Renato Usatîi

  Știrile Zilei