20:47 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  4910

  La Palatul Republicii are loc ceremonia de învestire în funcție a președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

  CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Maiei Sandu i-a fost întins covorul roșu la intrarea în Palatul Republicii. Ședința solemnă comună a Parlamentului Republicii Moldova și Curții Constituționale a fost deschisă de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. După intonarea imnului de stat, președintele CC, Domnica Manole a dat citire hotărârii Curții Constituționale cu privire la validarea alegerilor și mandatului de președinte al Republicii Moldova. Ulterior, președintele ales, maia Sandu, cu mâna pe Constituție, a depus jurământul.  

  Președintele ales al Republicii Moldova este învestit în cadrul ședinței solemnă comune a Parlamentului Republicii Moldova și Curții Constituționale, care se desfășoară la Palatul Republicii. Tot acolo va avea loc ședința de depunere a "Jurământului Constituțional" de către Maia Sandu.

  Igor Dodon, care până miercuri a exercitat funcția de președinte, a anunțat că el și deputații socialiști nu vor participa la ceremonie. Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune că el și fracțiunea PSRM nu vor participa la ceremonia de inaugurare a Maiei Sandu în funcția de șef de stat, cu excepția Zinaidei Greceanîi, care este președinte al Parlamentului.  

  Maia Sandu este cel de-al șaselea președinte al Republicii Moldova și al treilea ales în această funcție prin votul direct și general al cetățenilor și prima femeie președinte.

  Tematic

  Ipocrizie față de Maia Sandu: ”Nimeni nu o primea în România”
  Maia Sandu a anunțat când Klaus Iohannis va vizita Chișinăul
  O femeie în fruntea Moldovei, cu mult până la Maia Sandu

  Știrile Zilei