07:57 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  8303

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a adresat poporului după învestirea sa în funcție. Aceasta a menționat că victoria ei este de fapt a cetățenilor.

  CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Președintele Republicii Moldova a cerut sprijinul cetățenilor pentru îndeplinirea scopurilor sale în funcția de șef al statului. În mesajul său către popor, după ce a fost învestită în funcție, Maia Sandu a declarat că și ea este o fiică a acestei țări și își dorește să aducă lumină în viața moldovenilor. 

  „Victoria din aceste alegeri nu este a mea. Este victoria voastră. Pentru că niciodată, într-o șară cu problemele Moldovei, un om ca mine nu ar fi ajuns președinte fără implicarea, entuziasmul și perseverența voastră. Sunt una dintre voi. Un om simplu”, a declarat președintele Maia Sandu. 

  Celor din țară și din diasporă, Maia Sandu le-a mulțumit pentru votul de încredere pe care i l-au acordat. Maia Sandu mai spune că are planuri mari, dar că nu le va putea realiza fără susținerea cetățenilor. În mesajul său Maia Sandu s-a adresat în mai multe limbi. Aceasta a vorbit poporului în limbile, română, rusă, ucraineană, bulgară și găgăuză. 

  Ședința solemnă comună a Parlamentului Republicii Moldova și Curții Constituționale a fost deschisă de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. După intonarea imnului de stat, președintele CC, Domnica Manole, a dat citire hotărârii Curții Constituționale cu privire la validarea alegerilor și mandatului de președinte al Republicii Moldova. Ulterior, președintele ales, maia Sandu, cu mâna pe Constituție, a depus jurământul.  După depunerea jurământului, președintele Curții Constituționale a anunțat că președintele Republicii Moldova a intrat de astăzi în exercițiu.

   

  Tagurile:
  Maia Sandu

  Știrile Zilei