06:10 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  8814

  În discursul pe care l-a ținut în cadrul ceremoniei de inaugurare în funcția de președinte, Maia Sandu a abordat subiectul alegerilor parlamentare anticipate.

  CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Noul președinte al republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că "oamenii nu mai pot aștepta și cer să vadă schimbări rapid". Dar, a precizat ea, "un început bun pentru Moldova nu se poate face pe fundația corupției parlamentare sau a ignorării vocii oamenilor, politica nu mai poate fi protecție pentru oligarhi și pentru cei care s-au deprins că pot cumpăra și vinde orice, inclusiv dreptatea și speranța, în această țară".

  Maia Sandu
  © Sputnik / Mihai Caraus

  Maia Sandu a declarat că pentru îndeplinirea programului ei de președinte de țară este nevoie de un nou guvern și de un nou parlament.

  "Programul pe car l-am propus va fi cel mai ușor de dus la îndeplinire cu un guvern și cu o majoritate parlamentară care să fi înțeles sensul votului din noiembrie.

  Alegerile anticipate sunt singura cale pentru a curăța parlamentul și a ieși din impas. Nu există o altă soluție. În parlamentul actual nu sunt 51 de deputați care să susțină un guvern al poporului".

  "Lupta noastră împotriva corupției nu va fi ușoară, dar vă spun cu toată responsabilitatea și cu toată încrederea că noi o să câștigăm această luptă, o să reușim să curățăm statul și clasa politică de corupți și profitori, o să construim un stat în care hoții stau la închisoare, nu la conducerea țării", a mai spus Maia Sandu.

  Tematic

  Maia Sandu a explicat cum vede relația dintre Moldova și NATO
  Maia Sandu, învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova
  Maia Sandu insistă ca Rusia să-și retragă trupele din Transnistria
  Tagurile:
  Maia Sandu

  Știrile Zilei