23:09 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  14142

  Pe final de zi, fostul președinte al Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak. Au discutat despre perspectivele colaborării economice dintre cele două state.

  CHIȘINĂU, 25 dec - Sputnik. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și delegația parlamentară condusă de Zinaida Greceanîi, care întreprind o vizită la Moscova, a avut o întrevedere cu  șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon spune că discuțiile s-au referit în special la consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două state.

  „Am făcut totalurile acestui an pe dimensiunea relațiilor moldo-ruse și am constatat dinamica pozitivă a acestora, în pofida crizei pandemice și a proceselor politice din Republica Moldova”, scrie Dodon.

  Acesta menționează că în cadrul întrevederii a fost abordat subiectul colaborării economice dintre Moldova și Rusia, dar și despre cooperarea regională.

  „Am remarcat că în acest sens există un potențial nevalorificat pe deplin. Am exprimat gratitudine domnului Dmitri Kozak și conducerii Federației Ruse pentru susținerea oferită Moldovei în combaterea răspândirii coronavirusului, pentru asistența gratuită acordată agricultorilor noștri, afectați de secetă, precum și pentru facilitățile oferite exportatorilor din Moldova, pe parcursul anilor 2018-2020, în vederea livrării fără taxe vamale a produselor agroalimentare pe piața rusă”, a mai spus Igor Dodon.

  Amintim, președintele Parlamentului și fostul președinte al Republicii Moldova s-au întâlnit la Moscova și cu președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin cu care au discutat despre cooperarea moldo-rusă, inclusiv în domeniul parlamentar, dar și alte aspecte privind relațiile bilaterale dintre cele două state. 

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Știrile Zilei