00:16 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  12105

  Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a discutat astăzi, la București, cu premierul Florin Cîțu, despre accesul la vaccinurile anti-Covid 19

  BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi la București cu premierul Florin Cîțu, oficialul moldovean fiind în drum spre Paris unde efectuează o vizită oficială.

  ”Subiectul principal al discuției a fost, bineînțeles, modul în care România ne poate ajuta să avem acces mai rapid la vaccinul anti-Covid-19. Premierul Cîțu ne-a asigurat că sunt analizate toate pârghiile posibile în acest sens, stoparea pandemiei fiind un subiect de securitate nu doar națională, ci și europeană”, a scris Maia Sandu pe contul său de facebook.

  Maia Sandu a adăugat că premierul României a informat-o că Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare.

  ”De asemenea, am vorbit despre inițiativele abordate în cadrul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Chișinău, astfel încât să intensificăm colaborarea la nivel guvernamental. Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală am enumerat conexiunea energetică cu România, funcționalitatea Gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni”, a detaliat Maia Sandu conținutul convorbirilor avute cu premierul României.

  Potrivit postării președintelui Moldovei, Florin Cîțu a asigurat-o pe Maia Sandu că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova, atât în relațiile bilaterale, cât și la nivelul Uniunii Europene.

  Tematic

  Analist MGIMO: Noul președinte Maia Sandu poate fi comparată cu Nikol Pashinyan
  Maia Sandu spune dacă va pleca în vizită la Moscova
  Maia Sandu a înaintat un candidat la funcția de premier
  Tagurile:
  Florin Cîţu, Bucureștiul, Maia Sandu

  Știrile Zilei