08:02 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  6241

  Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și-a anunțat poziția față de candidatul propus de PSRM la funcția de prim-ministru, Marian Durleșteanu.

  CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” urmează să ia o decizie finală privind susținerea Marianei Durleșteanu, candidat la funcția de prim-ministru propus de Partidul Socialiștilor, doar după ce aceasta va înainta programul de guvernare și echipa de miniștri. 

  Totuși, într-un comunicat de presă, „Pentru Moldova” anunță că, având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, este gata să semneze în favoarea desemnării ei în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Platforma anunță că acest candidat este capabil să formeze un cabinet de miniștri anti-criză.

  „Mariana Durleșteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Fiind ministru al Finanțelor, în perioada crizei financiare globale, a asigurat stabilitate în sistemul financiar al țării, fapt remarcat și în presa internațională de specialitate. Ea are experiență în administrarea atât a structurilor de stat, cât și private. Este omul care prin capacitățile sale, cunoștințele și profesionismul său a obținut succes. Faptul că Mariana Durleșteanu a fost inclusă nu o singură dată în listele ediției românești a revistei „Forbes” a celor mai bogate femei din România, o plasează în afara suspiciunilor de corupție. Ne refeream anume la un asemenea manager anti-criză pentru funcția de prim-ministru”, este precizat în comunicatul de presă.

  De asemenea, Platforma parlamentară reiterează că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, dar până la organizarea acestora țara trebuie să fie guvernată. 

  Amintim că, în timp ce în Parlament candidatul nominalizat de Maia Sandu răspundea la întrebările deputaților înainte de procedura de vot, executivul politic al PSRM a anunțat în cadrul unui briefing de presă că are propria candidatură pentru funcția de prim-ministru.

  Este vorba de fostul ministru al Finanțelor în perioada 2008-2009, mariana Durleșteanu. 

  Tematic

  PSRM înaintează propriul candidat la funcția de premier - foto
  Vineri, 8 noiembrie, se pune punctul pe ”i” în criza din coaliția PSRM- ACUM
  Care sunt scenariile politice, va fi constituită o coaliție politică între PSRM și PD?
  Tagurile:
  Mariana Durleșteanu

  Știrile Zilei