12:42 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  140273

  La o săptămână de când a fost dat startul procesului de vaccinare în Republica Moldova, numărul persoanelor vaccinate constituie nici 1%.

  CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Un număr de 271 de evenimente adverse după vaccinarea împotriva coronavirusului au fost înregistrate până a ora 11:00 pe platforma guvernamentală vaccinare.gov.md. Informația a fost prezentată de medicul epidemiolog în cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Laura Țurcan.

  „Ceea ce constituie față de numărul persoanelor vaccinate 3,6%. Toate evenimentele post-vaccinakle au fost evaluate de către medici în teritorii, ulterior de către responsabilii Comisiei de clasificare a evenimentelor post-imunizare la nivel național”, a precizat medicul. 

  Specialistul spune că din toate cele 271 de cazuri de reacții adverse toate sunt de nivel mediu și ușoare și prezintă sensibilitate în locul imunizării, oboseală, slăbiciune, dureri de cap, dureri musculare și/sau articulare, dar și frisoane cu febră. 

  „Febra de la 37 până la 38,5 grade este un lucru normal după administrarea oricărui vaccin și nu trebuie să îngrijoreze populația”, a mai spus Laura Țurcan. 

  Potrivit acesteia, toate evenimentele post-imunizare au apărut în primele 24 de ore de la administrarea vaccinului și au dispărut pe parcursul a una două zile. Totodată, doar 0,2 % din populația Republicii Moldova a fost vaccinată împotriva coronavirusului, informează medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Alexei Ceban în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui până la ora 11:00 a zilei de miercuri, 10 martie, 7 367 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca. Numărul mic al persoanelor vaccinate se datorează insuficienței dozelor de vaccin recepționate de Republica Moldova. Ceban spune că 18 mii de doze de vaccin din două loturi au fost distribuite în teritoriu.

   

  Tematic

  Onișcenko: Agențiile de turism sunt prea departe de procesul civilizat de vaccinare
  Adeverință vaccinare 2021: cum poate fi obținută
  Premierul Cîțu anunță începerea etapei 3 de vaccinare acolo unde sunt locuri libere
  Tagurile:
  AstraZeneca, Moldova, Vaccinare

  Știrile Zilei