03:00 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  40929

  Fostul președinte al Republicii Moldova consideră că echipa Maiei Sandu ar fi cerut să fie modificat ordinul Ministerului Sănătății și să fie exclusă posibilitatea înregistrării vaccinului rus în republică.

  CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Al cincilea președinte al Moldovei, liderul Partidului Socialist Igor Dodon, a acuzat echipa șefului statului, Maia Sandu, că ar fi exercitat presiuni pentru a exclude posibilitatea înregistrării vaccinului rus „Sputnik V” în republică.

  "A existat o oarecare presiune din partea administrației prezidențiale, a echipei doamnei Maia Sandu, astfel încât „Sputnik V” să nu fie înregistrat în Moldova. Acest lucru a fost făcut cu o săptămână înainte de ședința comisiei Agenției Medicamentului, care a înregistrat „Sputnik V", a declarat Dodon joi la un post privat de televiziune. 

  Potrivit acestuia, presiunea a constat în solicitarea de „modificare a unuia dintre ordinele Ministerului Sănătății și de excludere a posibilității de înregistrare a vaccinului Sputnik V”.

  „Mă bucur că au fost înregistrate mai multe vaccinuri în Moldova”, a spus Dodon.

  Anterior, consilierul șefului statului pe probleme de sănătate Ala Nemerenco a spus că vaccinul rus „Sputnik V” va fi disponibil în republică numai în clinicile private, iar vaccinarea în sine va fi cu plată.

  Nemerenco a mai afirmat mai devreme că nu vede probleme în utilizarea vaccinului rus „Sputnik V” în Moldova, imediat ce medicamentul trece toate etapele de înregistrare. Potrivit acesteia, administrația prezidențială a țării consideră că problema asigurării populației cu vaccinuri nu ar trebui politizată.

  La 26 februarie, Agenția Medicamentului din Moldova a confirmat că vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat oficial în republică.

  Comentând această decizie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a atras atenția asupra faptului că principala prioritate este salvarea de vieți și păstrarea sănătății cetățenilor.

  "M-aș bucura dacă am avea în curând suficiente vaccinuri de diferite tipuri, astfel încât cetățenii să poată alege. Cel mai important lucru este accesul la vaccin", a spus Sandu.

  Tematic

  Deputații germani ai AfD discută la Moscova despre vaccinul Sputnik V
  Italia, prima țară din UE care va produce vaccinul ”Sputnik V” - Video
  A 50-a țară care aprobă vaccinul rusesc Sputnik V
  Tagurile:
  Sputnik V, Maia Sandu, Igor Dodon

  Știrile Zilei