10:00 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  66504

  Premierul interimar, Aureliu Ciocoi a declarat că aproape toate raioanele țării se află sub Cod Roșu de infectare cu COVID-19 și numărul cazurilor de infectare continuă să crească. În aceste condiții, CNESP impune mai multe restricții.

  CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Premierul moldovean interimar Aureliu Ciocoi spune că programul de activitate al magazinelor nealimentare va fi redus de sâmbătă până la ora 18:00. Totodată, modificări în grafic au și piețele. 

  "S-a luat decizia ca piețele să lucreze de la 07:00 până la 15:00, astfel se va degaja fluxul de persoane și a transportului public", a declarat Aureliu Ciocoi, premierul interimar. 

  În același timp, sunt interzise toate evenimentele, cum ar fi nunțile, cumetriile și zilele de naștere. Mai mult, restaurantele vor activa doar până la ora 20:00. Premierul interimar a mai spus că toate structurile vor fi antrenate în monitorizarea cetățenilor, ca măsurile să fie respectate în tocmai. 

  "Vor fi făcute razii, inclusiv în zilele de odihnă, pentru a verifica gradul de respectare a măsurilor. Am convenit cu structurile de control să raporteze despre încălcările înregistrate în urma monitorizării", a mai spus Ciocoi. 

  Totodată, la intrarea în țară va fi obligatoriu prezentarea testului negativ la COVID-19, în caz contrar persoanele vor fi obligate să stea 14 zile în autoizolare. 

  Tematic

  Bilanț COVID-19: numărul de cazuri noi a scăzut sub 6000
  Moldova: Interzis la nunți, cumetrii și zile de naștere în localuri publice
  Ungaria dă peste nas Bruxelles-ului cu “pașapoartele COVID”
  Tagurile:
  piețe, magazine, Aurel Ciocoi

  Știrile Zilei