21:54 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  11110

  Probele de laborator au confirmat prezența în Republica Moldova a tulpinii britanice a noului coronavirus.

  CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Prezența tulpinii britanice a coronavirusului a fost confirmată în Republica Moldova. Este anunțul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, rezultatele a 11 din 23 de probe au fost confirmate cu tulpină britanică B.1.1.7 (Marea Britanie).

  Cadavru la o morgă
  © Sputnik / Валерий Титиевский

  Dintre acestea, 7 probe sunt ale persoanelor suspecte la COVID-19 revenite din Marea Britanie, 2 din Ucraina și 2 pacienți cu forme grave de COVID-19 din secțiile de terapie intensivă.

  Probele au fost expediate pentru analiză la Institutul de virusologie Charite, Berlin, privind monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 prin metode de biologie moleculară și secvențiere.

  MSMPS informează că laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS CoV-2. Menționăm că depistarea noii tulpini nu schimbă conduita tratamentului pacienților.

  Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 216 094. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 4 590 de oameni, printre care 102 lucrători medicali.

  Tematic

  Noua variantă de COVID detectată în Belgia, mutație „niciodată observată” înainte
  Olanda: Poliția a folosit tunuri de apă pentru a dispersa protestele anti restricții COVID
  Nou-născuții nu trebuie separați de mama lor, chiar dacă este pozitivă cu Covid-19
  Tagurile:
  Moldova, coronavirus

  Știrile Zilei