12:29 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  Summit Putin - Biden (56)
  22244

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a răspuns la întrebarea despre așteptările de la întrevederea dintre Putin și Biden de la Geneva.

  CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Fiind întrebată de așteptările pe care le are de la întrevederea președinților Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, președintele Moldovei a declarat că vrea pace și niciun fel de conflicte.

  “Ne dorim pace și niciun fel de conflicte, pentru a ne permite să ne concentrăm pe reformele interne, care ne vor permite să creăm niște instituții puternice, care ne vor ajuta să facem statul mai puțin vulnerabil la amenințările externe… Trăim într-o regiune foarte dificilă, ceea ce provoacă o mare îngrijorare”, a declarat ea în cadrul forumului online “Democrația în acțiune”.

  Întrevederea dintre Putin și Biden va avea loc la Geneva, pe 16 iunie. Ultimul summit în format deplin Rusia – SUA a avut loc în anul 2018, la Helsinki, când Putin a purtat negocieri cu Donald Trump. Noua întrevedere are loc la inițiativa lui Biden. Partea rusă speră că președinții vor discuta despre relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, lupta împotriva COVID-19 și reglementarea conflictelor regionale.

  Тема:
  Summit Putin - Biden (56)
  Tagurile:
  SUA, Rusia, Moldova, Maia Sandu, Joe Biden, Vladimir Putin

  Știrile Zilei