17:50 11 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.23
 • UAH0.62
  Ceață

  NASA: activitatea recentă a Soarelui anunţă dezastrul iminent

  © Sputnik / Rodion Proca
  MONDEN
  Sa primesc un link scurt
  11721

  Fenomenele investigate de NASA de la începutul acestui an şi până în luna iulie au arătat cele mai intense erupţii solare din ultimul timp, cu doar o categorie inferioară grupului X.

  BUCUREŞTI, 31 iul — Sputnik. Astronomii americani din cadrul Solar Dynamics Observatory al NASA au observat pe suprafaţa Soarelui trei erupţii solare de intensitate mare, acestea fiind cele mai spectaculoase evenimente de aceste tip detectate pe parcursul acestui an, informează Mail Online.

  Manifestările fac parte din clasa M, cea imediat inferioară grupului X de erupţii solare (cele mai intense erupţii solare). Prima erupţie solară, de nivel M5, s-a produs în zona cunoscută sub numele de "Active Region 12567", cea de-a doua, cea mai intensă dintre ele, de nivel M7.6, a apărut în zona "Active Region 2565", iar cea de-a treia, de nivel M5.5, a fost localizată în zona "Active Region 2567".

  Cercetătorii susţin că erupţiile solare pot să pătrundă în atmosfera terestră şi să cauzeze defecţiuni ale sistemelor GPS şi de telecomunicaţii. Încălzirea globală este cauzată de poluarea Pământului, dar este şi efectul activităţii extreme şi inegale a Soarelui, pe suprafaţa acestuia putând fi observate zone întunecate de dimensiuni extrem de vaste, dar şi erupţii solare foarte puternice.

  Din acest motiv, spun oamenii de ştiinţă, Terra ar putea fi, în viitorul apropiat, martora unei "mini epoci de gheaţă" similare cu cea produsă între anii 1646-1715 sau martora deşertificării masive. 

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei