00:31 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  MONDEN
  Sa primesc un link scurt
  2603

  Ursoaica Eva din noua menajerie din orașul Poznan a dezgropat pe teritoriul volierei un proiectil de obuzier din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, comunică RIA Novosti, cu referire la reprezentantul menajeriei, Margarita Hodyla.

  CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Ursoaica a descoperit proiectilul în timp ce scotocea prin pământ. Un colaborator al menajeriei a observat că animalul ținea în gură un obiect straniu, care s-a dovedit a fi un proiectil. "Am atras-o cu mâncare. Eva era închisă într-o volieră separată, astfel încât geniștii au putut pătrunde pe teritoriul acesteia", a declarat Hodyla.

  Potrivit ei, teritoriul din jurul sectorului urșilor și tigrilor a fost închis pentru câteva ore. Geniștii au cercetat cu echipament special toate împrejurimile. Administrația menajeriei intenționează să solicite geniștilor verificarea întregului teritoriu al parcului.

  "Nu este nimic straniu în faptul că ursoaica Eva a făcut o astfel de descoperire. Menajeria noastră se află pe teritoriul fortului III. Ne-am dori să excludem pe viitor astfel de incidente cu ajutorul geniștilor", a menționat reprezentantul menajeriei.

  Aceasta a adăugat că geniștii au evacuat proiectilul pe poligon, unde l-au neutralizat.

  Tagurile:
  obuziera, Proiectil, Urs, Grădina zoologică, Menajerie, Cel de-al doilea război mondial, Poznan, Polonia

  Știrile Zilei