18:43 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Exercițiu militar privind comportamentul în cazul unui atac chimic sau nuclear

  Savanții au explicat cum va dispărea civilizația umană

  © Sputnik / Павел Лисицын
  MONDEN
  Sa primesc un link scurt
  16221

  Savanții britanici au enumerat cele mai probabile cauze ale dispariției civilizației umane

  CHIȘINĂU, 4 feb — Sputnik. Experții Institutului viitorului umanității din cadrul facultății de filosofie a Universității din Oxford (Marea Britanie) au prezentat un raport unde enumeră principalele evenimente care ar putea provoca dispariția civilizației umane. Concluziile de bază sunt prezentate de publicația The Daily Mail.

  Specialiștii presupun că cel mai mare pericol pentru omenire îl reprezintă pandemia, schimbarea climei și războiul nuclear. În opinia experților, în present guvernele statelor lumii întreprind insuficiente măsuri pentru securizarea planetei. Îndeosebi, cea mai mare problemă o reprezintă armele biologice.

  Raportul "Riscul existential. Diplomația și guvernarea", făcut publice de Institutul viitorului omenirii a fost elaborat în baza unui șir de interviuri cu experți care participă în diverse proiecte de specialitate din cadrul Universităților Oxford și Cambridge. Specialiștii îndemnă liderii international să atragă atenția la problemele invocate.

  Anterior, geofizicienii britanici și americani au ajuns la concluzia că la mijlocul secolului XXI planeta se va confrunta cu un colaps al sistemelor de alimentare cu energie electrică. 

  Tagurile:
  Civilizația umană, savanți, Universitatea Oxford, Marea Britanie


  Știrile Zilei