23:36 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  MONDEN
  Sa primesc un link scurt
  28710

  Fotbalistul Cristiano Ronaldo riscă să ajungă la pușcărie din cauza sustragerii de la plata impozitelor

  BUCUREȘTI, 25 mai — Sputnik. Atacatorul echipei spaniole Real Madrid, Cristiano Ronaldo riscă o amendă de 8 milioane euro sau privațiune de libertate până la patru luni din cauza sustragerii de la plata impozitelor, informează Cadena Ser.

  Cristiano Ronaldo
  © East News / AP Photo/Keystone, Walter Bieri

  Potrivit publicației, portughezul s-a sustras de la achitarea datoriilor către stat în perioada 2011-2013, prejudiciind bugetul cu 8 milioane euro.

  Serviciul fiscal urmează să stabilească dacă acțiunile fotbalistului reprezintă o infracțiune fiscală sau o contravenție administrativă. În cazul în care acestea vor fi calificate drept contravenție, acesta va trebui să achite 8 milioane euro. Dacă se va stabili că e vorba de o infracțiune, Ronaldo riscă privațiune de libertate până la patru luni, câte o lună pentru fiecare an fiscal.

  Pe 3 decembrie, publicația germană Spiegel a anunțat că Ronaldo și fostul antrenor José Mourinho, în prezent președinte al Manchester United au fost implicați în scheme de evaziune fiscală. Se menționează că Ronaldo ar fi trecut prin aceste firme peste 75 milioane euro, venituri obținute din contracte pentru publicitate. În acest fel, el nu ar fi achitat impozite în valoare de 63,5 milioane euro.

  France Football l-a recunoscut pe Ronaldo drept cel mai plătit fotbalist din lume.

  Tematic

  “Miss bum-bum” furioasă pe Ronaldo: m-a dorit doar pentru 15 minute
  Ronaldo: sunt un gay cu mulți bani
  Cristiano Ronaldo, despre cariera de antrenor
  Tagurile:
  Fotbalist, impozite, Fotbal, Închisoare, José Mourinho, Cristiano Ronaldo


  Știrile Zilei