21:32 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Adrian Păunescu

  Secretele lui Adrian Păunescu-de la omul care l-a cunoscut cel mai bine! (Video)

  © Facebook / Adrian Pieptu
  MONDEN
  Sa primesc un link scurt
  135780

  Originea reală a familei poetului născut în Basarabia, povestea extraordinară a imnului "Doamne, ocrotește-i pe români", care a fost visul marelui Adrian Păunescu

  BUCUREȘTI, 23 oct- Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pe 5 noiembrie se împlinesc șapte ani de la trecerea în eternitate a celui mai cunoscut, mai comentat poet contemporan — o personalitatea marcantă, adulată și controversată în același timp. Fiul poetului, Andrei Păunescu, a acceptat să participe la o emisiune dedicată marelui său tată. Emisiunea a fost difuzată de televiziunea 6TV.

  Cantautor, poet și jurnalist, Andrei Păunescu duce mai departe opera părintelui său, dedicată culturii române și sentimentului național. A scris mai multe volume de versuri, continuă să compună și predă la o facultate de jurnalism.

  "Îmi cer scuze femeilor din viața lui Adrian Păunescu, dar omul cel mai apropiat de el am fost eu", spune Andrei, într-un interviu alert, dedicat acestei personalități complexe.

  Relația cu Corneliu Vadim Tudor nu a fost una de prietenie propriu zisă, raportul cu Nicolae Ceaușescu a inclus multe momente în care cei din jur nu au înțeles nimic.

  În emisiune am abordat tema Adrian Păunescu și relația cu Mircea Eliade, Constantin Noica și Petre Țuțea — planul poetului pentru poporul român.

  Originea familiei lui Adrian Păunescu — s-a născut în Basarabia, dar de unde provenea familia poetului? O istorie care merită cunoscută!

  Cum a fost creat imnul de suflet al românilor — "Doamne, ocrotește-i pe români!" — și cum a fost preluat și modificat abuziv de o celebră interpretă de muzică populară.

  Toate acestea, dar și multe alte detalii puțin cunoscute într-un interviu de excepție.

  Tagurile:
  secretele, poetul, Adrian Păunescu


  Știrile Zilei