10:04 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  MONDEN
  Sa primesc un link scurt
  120211

  șefa procurorilor anti-corupție pare să nu fie afectată de decizia judecătorilor constituționali, aceasta relaxându-se departe de Bucureşti.

  BUCUREŞTI, 3 iun — Sputnik, Niku Goncear. După ce a fost la New York, unde a susținut o intervenție la ONU, Kovesi s-a dus la Deva. Cel puţin aşa reiese din pozele publicate pe Facebook, în cazul în care acestea sunt de actualitate, transmite Ştiri pe Surse

  Potrivit sursei citate, Laura Kovesi s-a pozat la poalele cetății Devei, îmbrăcată într-o ținută sport și și-a scos lănțișorul de aur cu cruciuliță peste tricou. 

  Laura Kovesi la Deva
  © Facebook / Marcel Banu
  Laura Kovesi la Deva

  Contrar așteptărilor multor analiști, Curtea Constituțională a transmis un comunicat care conține decizia — de o duritate și claritate greu de imaginat pentru cei care îl cunosc pe Valer Dorneanu!

  Paragraful care îl pune pe Iohannis în fața unei obligații fără drept de apel: "Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat:

  "1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.

  2. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I".

  Știrile Zilei