09:36 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  MONDEN
  Sa primesc un link scurt
  52870

  Capitala nordică a Rusiei, Sankt Petersburg, a fost numită cea mai importantă destinație culturală din lume pentru al treilea an consecutiv. Premiul este în mod tradițional oferit de World Travel Awards (WTA).

  BUCUREŞTI, 8 dec - Sputnik. Sankt Petersburg, care și-a justificat din nou poziția de capitală culturală a Rusiei, a triumfat asupra Beijingului, Londrei, New York-ului, Parisului, capitalei Ecuadorului Quito, Rio de Janeiro, Roma, Sydney și Veneția.

  Le palais d'Hiver à Saint-Pétersbourg
  © CC BY-SA 4.0 / Alex 'Florstein' Fedorov / Winter Palace Panorama
  Palatul de iarnă din Sankt Petersburg

  Ceremonia pe covorul roșu a avut loc în capitala portugheză, Lisabona. WTA acordă anual liderilor din sectoarele turismului, companiilor aeriene, hotelurilor și ospitalității. Este considerat cel mai prestigios program de premiereîn industria de turism. WTA a fost fondată în 1993 și include un juriu internațional din experți, în principal din World Travel and Tourism Council.

  В Санкт-Петербурге заканчивается сезон Белых ночей. Набережная реки Мойки с Певческого моста.
  © Sputnik / Alexey Danichev
  В Санкт-Петербурге заканчивается сезон Белых ночей. Набережная реки Мойки с Певческого моста.

  Sankt Petersburg a devenit cea mai importantă destinație culturală din lume atât în 2016, cât și în 2017. În 2015, juriul WTA a acordat orașului nordic titlul de destinație principală a Europei. La începutul acestui an, orașul a câștigat titlul de cea mai bună destinație de croazieră din Europa.

  © AP Photo / Dmitri Lovetsky
  Дворцовая площадь в Санкт-Петербурге после полуночи в период белых ночей

  Sankt Petersburg, care găzduiește Muzeul Ermitaj și Baletul Mariinsky, se află în centrul prestigiosului premiu pentru istoria sa excepțională bogată, tradiții vechi de secole și viitor luminos.

  © Sputnik / Alexei Danichev
  Экскурсия на катере в половину первого ночи напротив Дворцовой набережной в Санкт-Петербурге в период белых ночей

  Capitala culturală a Rusiei este uimitor de atractivă pentru turişti. Orașul este unul dintre cele mai vizitate de către turiștii naționali și internaționali. În 2017, Sankt Petersburg a fost vizitat de 7,2 milioane de persoane, comparativ cu 6,9 milioane de turiști în anul precedent, potrivit ultimelor date ale comitetului de turism al orașului, transmite RT.

  Peterhof
  © Sputnik / Aleksander Galperin
  Peterhof


  Știrile Zilei