18:12 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  MONDEN
  Sa primesc un link scurt
  61411

  Vești bune pentru persoanele care doresc să se căsătorească, fiindcă vor putea organiza ceremonia de cununie civilă și în afara primăriei sau altor clădiri.

  BUCUREȘTI, 26 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Cu alte cuvinte, cei care doresc să se căsătorească o vor putea face și în grădini publice, parcuri, pe plajă și în alte locuri aflate în aer liber.

  Toate aceste lucruri sunt cuprinse într-o propunere legislativă înregistrată de puțină vreme la Senat pentru dezbatere.

  Concret, propunerea legislativă prevede relaxarea condițiilor în care se poate organiza cununia civilă. Mai exact, cei ce vor dori să se căsătorească vor putea organiza ceremonia și în aer liber, nu numai în sediul serviciului public de evidență a persoanelor, al primăriei sau în alte clădiri, notează dcbusiness.ro

  Căsătorie
  © Sputnik / Виталий Белоусов

  Cu toate că, după aprobarea acestui proiect, căsătoriile civile vor putea fi organizate și în grădini publice, cei dornici vor trebui ă știe că, mai întâi de toate, trebuie să obțină aprobarea primarului din localitate.

  Potrivit inițiatorilor, nu este neapărat necesar ca o căsătorie să fie oficiată într-o clădire. Și aceasta fiindcă autoritatea este data de persoana care oficializează căsătoria, respective ofițerul stării civile, de tricolor și de formula rostită la starea civilă, nu de locul în care are loc procedura de stare civilă.

  Tagurile:
  Căsătorie

  Știrile Zilei