08:17 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  MONDEN
  Sa primesc un link scurt
  149 0 0

  O veste îndoliază lumea artei – una dintre cele mai mari cântărețe italiene s-a stins din viață – a interpretat cele mai frumoase piese și a avut o frumoasă carieră în teatru și cinema

  BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik. Una dintre cele mai importante interprete ale cântecului italian, Milva – pe numele real Maria Ilva Biolcati – a decedat în cursul zilei de ieri, la vârsta de 81 de ani. Anunțul a fost făcut acum puțin timp, de fiica artistei.

  Milva a fost una dintre cele mai iubite cântărețe ale anilor 60 – 80, a interpretat cele mai cunoscute cântece ale acelor ani, marcați de deschidere și optimism la nivel mondial.

  Milva supranumită ”La Rossa” – datorită superbului păr roşcat, sau „pantera din Goro” (după numele orășelului unde s-a născut) ”a fost una dintre cele mai importante interprete ale cântecului italian”', după cum a declarat ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini.

  Milva s-a nascut într-o familie modestă, fiică a unei croitorese şi a unui pescar, în oraşelul  Goro, de pe coasta Adriaticii.

  S-a lansat în muzică după o competiţie muzicală, ajungând ca în final să aibă un palmares muzical uriaș - 35 de albume, concerte, participări la festivaluri, abordând diverse stiluri muzicale.

  Și-a anunțat finalul carierei în 2010, vorbind de problemele de sănătate care i-au și adus ieri sfârșitul – dar ultima apariție pe scenă a fost anul trecut, în 2020.

  În paralel cu cariera muzicală, Milva a urmat și arta dramatică, având o prodigioasă carieră în teatru și film, precum și ca realizator al multor emisiuni de televiziune.

  Tematic

  Din nou doliu în fotbalul mondial: mare campion argentinian!
  Washington: cinci zile de doliu național – controverse mari!
  Doliu imens: a murit „Regina”!

  Știrile Zilei