02:14 20 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  © Sputnik .

  Frica mai multor părinți de a-și vaccina copiii împotriva gripei ar putea fi întemeiată. Cel puțin asta susține medicul Petru Paveliuc care activează la spitalul de boli infecțioase ”Toma Ciorba”.

  ”În privința vaccinului contra gripei este încă o temere, pentru că de multe ori, atunci când este introdusă o particulă nouă în vaccin, acesta nu este suficient testat. Din acest motiv unii părinți poate și au dreptate când nu vor să-și vaccineze copii din frică'', susține Petru Paveliuc.

  Însă medicul subliniază că nu au fost înregistrate cazuri letale din cauza vaccinului antigripal.

  Totodată, Petru Paveliuc nu le recomandă femeilor gravide să se vaccineze, întrucât există riscul ca fătul să se nască sau să dezvolte anumite maladii sau malformații.

  În perioada rece a anului, riscul infectării cu virusul gripal crește considerabil. Astfel, medicul Petru Paveliuc a venit cu mai multe sugestii și recomandări către populație privind modul în care ar trebui să se protejeze. 

  ”Trebuie să aerisim încăperile cât mai des, să consumăm cât mai multe fructe și legume, dar și lichide'', a declarat Petru Paveliuc, medic la spitalul de boli infecțioase ”Toma Ciorba'', în Studioul Sputnik Moldova.

  Totuși, acesta afirmă că tratamentul naturist nu este o soluție de vindecare în caz de gripă, ci doar o modalitate de imunizare a organismului, iar la primele simptome ar trebui neapărat să ne adresăm medicului pentru a nu admite complicații.

  Medicul spune că sunt contraindicate antibioticele pentru tratarea gripei.

  ”Virusul gripal pune lumea la pământ, are niște simptome mult mai acute decât o simplă răceală. Cei mai predispuși sunt copii, cei care nu au fost infectați cu acest virus, întrucât maturii au o anumită imunitate'', a declarat Paveliu.

  Gripa debutează brusc cu febră, oboseală, dureri musculare și dureri de oase, ulterior apare tusea și durerile la nivelul faringelui.

  Referinduse la eficiența vaccinului antigripal, medicul precizează că acesta trebuie făcut la momentul oportun, adică înainte cu o lună sau două de epidemie.

  Autor: Tatiana Cebotari

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tagurile:
  Gripa, Toma Ciorba, Vaccinuri, Sănătate, Spitale, Petru Paveliuc
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Mai multe materiale video

  • Codrii, mândria Moldovei, anul 1972
   Last update: 16:19 17.11.2018
   16:19 17.11.2018

   Pădurile Moldovei: Fotografii rare de arhivă

   Urmăriți în galeria fotografică Sputnik cele mai frumoase imagini cu pădurile din Moldova.

   120
   11
  • Bătaie la Miss BumBum
   Last update: 14:15 07.11.2018
   14:15 07.11.2018

   Bătaie la Miss BumBum: al cui posterior este totuși mai tare!

   O concurentă violentă a luat cu asalt etapa finală a concursului Miss Bumbum din Brazilia și a confiscat panglica, spunând că posteriorul ei era singurul care era natural și le-a acuzat pe celelalte concurente că ar fi avut operații de îmbunătățire.

   444
  • Un feribot de pasageri se ciocnește cu o macara în Barcelona
   Last update: 14:15 01.11.2018
   14:15 01.11.2018

   Un feribot de pasageri se ciocnește cu o macara în Barcelona. Urmează o explozie

   Coliziunea a fost cauzată de vremea nefavorabilă, vânturile puternice deviind nava de la cursul său . Potrivit presei locale, nimeni nu a fost rănit în incidentul care a avut loc într-un port din Barcelona, unde containerele de marfă umplute cu produse inflamabile s-au aprins ca urmare a accidentului.

   239
  • Accident pe scara rulantă a metroului din Roma
   Last update: 18:41 24.10.2018
   18:41 24.10.2018

   Oribil: oameni tocați în metroul din Roma - VIDEO

   În metroul din Roma s-a prăbușit un escalator în timp ce pe acesta se afla un grup de microbiști ruși: peste 15 au fost grav răniți. Înregistrarea video a momentului tragediei.

   462

  Știrile Zilei