05:05 24 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.70
  © AFP 2019 / Tolga Akmen
  A man takes a photograph of a shopfront displaying a mini exhibition by secretive British artist, Banksy with the sign 'Gross Domestic Product' in Croydon, south London on October 1, 2019. - In a post on Banksy's Instagram feed he wrote 'this showroom is for display purposes only'.

  Pictorul de street-art Banksy și-a înființat propriul magazin, însă acesta va rămâne închis pentru clienți. Motivul.

  Pictorul street-art britanic Banksy își deschide propriul magazin - “Produsul Intern Brut” și își lansează un brand cu același nume.

  Magazinul, după geamurile căruia sunt expuse diverse obiecte realizate de Banksy, joacă o funcție publicitară. Potrivit artistului, ușile lui nu se vor deschide, iar mărfurile expuse vor putea fi achiziționate online.

  “PIB reprezintă un brand al mărfurilor casnice Banksy și acesta nu este primul și unicul magazin. Acest show-room servește exclusiv ca vitrină și ușile lui nu se vor deschide. Toate vânzările vor fi efectuate online în viitorul apropiat, când vom lansa site-ul”, se spune într-un mesaj publicat pe Instagram.

  Banksy este un pictor enigmă, autorul unor provocări și farse, care a reușit să schimbe optica asupra artei de stradă. Lucrările lui ironice, care sunt îndreptate împotriva politicii, războiului, capitalismului sau moralismului, devin o țintă pentru jurnaliști, fotografi, vandali, critici de artă și colecționari. Lucrările Banksy au fost vândute la licitație la prețuri cu șase cifre.

  Motivul deschiderii magazinului, potrivit lui, sunt complicațiile juridice. O companie care vine cărți poștale a încercat să obțină drepturile exclusive asupra numelui Banksy, iar artistul fost sfătuit că cea mai bună soluție în această situație este vânzarea mărfurilor sub un brand înregistrat.

  Tagurile:
  Artist, pictor, Londra


  Mai multe reportaje foto

  Știrile Zilei