05:59 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  • Explozie a unei petarde aruncate de protestatari în timpul manifestației din 30 mai de la Washington.
  © Sputnik / Mikhail Turgiev
  Protestatari pe o stradă din Minneapolis. Protestele au loc în orașele americane în legătură cu moartea afro-americanului George Floyd care a fost arestat în Minneapolis.

  Poliția americană a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care au ieșit în stradă după ce a fost omorât un afro-american de către Poliție.

  La Washington, a fost decretată stare de asediu pentru capitala Statelor Unite și Districtul Columbia. Decizia a fost luată după ce noi manifestaţii violente au avut loc în apropiere de Casa Albă – iar măsura a fost anunţată de primarul oraşului, Muriel Bowser.

  Protestatarii care nu au respectat interdicţia de circulaţie pe timp de noapte decretată în Washington au fost dispersați ieri, poliția folosind gaze lacrimogene. Interdicţia de circulaţie pe timp de noapte a fost impusă la Washington, Los Angeles şi Houston pentru a împiedica declanșarea de noi proteste violente după decesul lui George Floyd, un afro-american care a murit în Minneapolis, după intervenția poliției.

  Biserica Sfântului Episcop John, un monument istoric aflat vis-a-vis de Casa Albă, a fost atacată în cursul nopții, iar casa parohială lipită de biserică a fost incendiată.

  Atacatorii au vandalizat pereții exteriori cu graffiti și au spart un geam ce acoperă vitraliile din partea de nord a clădirii.

  Totodată, președintele american a denunțat implicarea mișcării de extremă stângă ”Antifa” în transformarea protestelor din SUA într-o mișcare violentă – și a anunţat ieri seară că o va trece pe lista americană a organizaţiilor teroriste.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova  Mai multe reportaje foto

  Știrile Zilei