06:43 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  © Sputnik / Aleksey Nikolskyi
  24 iunie 2020. Președintele Federației Ruse și comandatul suprem al forțelor armate ale Federației Ruse, Vladimir Putin, înainte de începerea paradei militare organizată cu prilejul celei de-a 75-a aniversări în Marele Război pentru Apărarea Patriei, Piața Roșie, Moscova. În dreapta - președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko.

  La parada militară organizată cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945), care a avut loc astăzi la Moscova, în Piața Roșie, au participat nu doar militari și oficiali ruși, ci și reprezentanți ai altor state.

  La parada militară din Moscova care a avut loc astăzi în Piața Roșie din Moscova au participat militari din 12 țări. Este vorba despre delegații din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Moldova, Mongolia, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

  Din Republica Moldova, la eveniment a participat o delegație în frunte cu șeful statului, Igor Dodon. 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Moldovei au mărșăluit în Piața Roșie.

  La parada din Piața Roșie au participat peste 14 mii de militari din 13 țări, 234 de unități de tehnică militară de epocă și modernă și 75 de aeronave.

  În total, la paradele militare din întreaga Federație Rusă au participat peste 64 de mii de militari, 2,4 mii de unități de tehnică militară, precum și 20 de nave de suprafață, submarine și nave de sprijin.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Ziua Victoriei, Piața Roșie, parada militară

  Mai multe reportaje foto

  Știrile Zilei