03:03 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti, Chişinău.

  Iohannis: relaţiile moldo-române la nivel de preşedinţi sunt excelente

  youtube.com
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  201

  Klaus Iohannis a calificat drept excelente relaţiile moldo-române la nivel de preşedinţi. Şi relaţiile cu noul premier, potrivit lui Iohannis, sunt foarte bune, dar nu şi excelente.

  CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Preşedintele român Klaus Iohannis a primit în vizită delegaţia oficială a Republicii Moldova, în frunte cu preşedintele Nicolae Tomofti. Şeful statului român a calificat drept excelente relaţiile bilaterale la nivel de preşedinţi, iar pe cele cu premierul moldovean le-a numit drept foarte bune.

  Din delegaţia moldovenească, care îl însoţeşte pe preşedintele moldovean la Bucureşti, fac parte miniştri, diplomaţi şi consilieri prezidenţiali.

  În cuvântul său de salut Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze că relaţiile moldo-române la nivel de preşedinţi ar putea fi considerate drept excepţional de bune.

  Totodată, Iohannis a menţionat evidenţiat şi bunele relaţii cu noul premier moldovean, Pavel Filip.

  „Am avut discuţii foarte bune şi cu noul prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip”, a declarat Iohannis, însă nu a calificat şi această relaţie drept una excelentă.

  Şeful statului român a mai spus că această vizită a preşedintelui Timofti la Bucureşti reprezintă o continuare logică a unei apropieri între conducerile celor două state, Moldova şi România.

  La rândul său Nicolae Timofti a spus că este fericit pentru că are „posibilitatea şi ocazia” să se întâlnească iarăşi cu conducătorii României.

  „Am o satisfacţie deosebită de fiecare dată când mă întâlnesc cu conducătorii României”, a declarat Preşedintele Republicii Moldova.

  Discuţiile celor doi preşedinţi au loc fără prezenţa presei. Iohannis şi Timofti urmează să facă declaraţii pentru presă după încheierea discuţiilor.

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei