22:09 17 Martie 2018
Chişinău+ 2°C
În direct
  Victor Ponta

  ȘOC! Ponta, amenințat cu închisoarea. Va spune tot

  © Sputnik/
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  401

  Fostul premier, Victor Ponta, a afirmat că fost amenințat cu închisoarea chiar în timpul mandatului său ca să nu finalizeze autostrada Comarnic-Brașov și a lăsat să se înțeleagă că anumite dosare sunt comandate.

  BUCUREȘTI, 27 iulie — Sputnik. Victor Ponta a dezvăluit că a fost supus unor presiuni extreme în timpul guvernării sale și chiar a fost amenințat cu pușcăria, numai să nu-și ducă la îndeplinirea numite proiecte.

  "Am mulți martori care au asistat la o discuție când ne-a zis cineva, care e acum în funcție, când am vrut să semnez Comarnic-Brașov, că vom ajunge direct la DNA. Ne-au zis că ne bagă în pușcărie dacă facem autostrada Comarnic-Brașov", a declarat fostul premier al României într-o emisiune la România TV.

  Acesta a mai spus că în mandatul său toate numirile făcute de el în Guvern sau în justiție au fost garantate de structurile de informații și a lăsat să se înțeleagă că unele dosare de corupție sunt fabricate politic pentru a elimina adversari incomozi.

  "Eu discutam cu structurile specializate ale statului, ca să primesc avizul că nu sunt oamenii corupți. Apoi au devenit corupți. Așa m-am trezit cu ministrul de Finanțe (n.r. Darius Vâlcov) când după ce le-a spus celor de la FMI, miercuri, să plece acasă, vineri a fost reținut", a mai spus Ponta.

  Acesta a mai precizat că președintele Klaus Iohannis nu are nicio putere în a schimba acest sistem "pentru că are dosarul cu casa".

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei