01:57 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Parlamentul în vacanţă

  Moldova fără Parlament. Până în septembrie

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  511

  Ultima şedinţă a Legislativului a durat aproape nouă ore. Deputaţii au examinat în galop în jur de 20 de iniţiative legislative şi au aprobat noua componenţă a Curţii de Conturi.

  CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Vineri, aleşii poporului s-au întrunit în ultima şedinţă din sesiunea de primăvară-vară a organului legislativ suprem al ţării, pentru a încerca să lichideze restanţele şi să dezbată în ritm susţinut aproximativ douăzeci de chestiuni incluse pe ordinea de zi.

  Şedinţa plenară care a început la 11.30 s-a încheiat după oara 20.00. Ar fi de menţionat însă că în acest răstimp deputaţii şi-au luat aproximativ zece pauze.

  Făcând totalurile sesiunii de primăvară-vară, spicherul Andrian Candu a menţionat că în perioada respectivă deputaţii s-au întrunit în cadrul a 36 de şedinţe plenare şi au adoptat 201 iniţiative legislative. El a mai precizat că în toamna acestui an organul legislativ va trece printr-un proces de reformare. Scopul acestei reforme, potrivit lui Candu, este de a face activitatea Parlamentului mai transparentă şi mai eficientă.

  „Prioritatea sesiunii de toamnă-iarnă va fi continuarea implementării agendei privind Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană", a mai specificat şeful Legislativului.

  Candu a mai subliniat necesitatea continuării reformei în sectorul justiţiei, dar şi adoptarea unor măsuri „urgente, drastice și eficiente" pentru soluţionarea crizei din sectorul financiar-bancar.

  Spicherul a anunţat că Parlamentul se va întruni pentru următoarea şedinţă în luna septembrie.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei